Protest: Neće dinosauruse u Novom Sadu

Izvor: Mondo, 09.Jun.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest: Neće dinosauruse u Novom Sadu

Savet novosadske Mesne zajednice Omladinski pokret usprotivio se danas ideji o izgradnji parka dinosaurusa u Železničkom parku u Novom Sadu.

Foto: screenshot/Youtube

Oni su ocenili da bi na taj način građanima tog dela grada praktično bio oduzet park.

"Građanima bi praktično bile otete dve trećine Železničkog parka, penzioneri i roditelji s malom decom bi ostali bez prostora sa zelenilom u kojem svakodnevno mogu da borave, a vlasnici pasa više >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne bi imali gde da ih izvode", piše u saopštenju.

Dodaje se da Novi Sad ima premalo zelenih površina i ocenjuje da je "potpuno neumesno" da se za račun jednog privatnog preduzeća i gradske uprave građanima Novog Sada oduzima jedan od samo četiri postojeća parka u gradu.

Savet Mesne zajednice Omladinski pokret je naveo da je ideja o izgradnji "dino-parka" dobrodošla, ali samo pod uslovom da se realizuje drugačije, uz puno uvažavanje interesa i potreba građana, ili na drugoj, primerenijoj lokaciji.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo Aleksandar Bogdanović prilikom posete toj mesnoj zajednici rekao je da se planira da dve trećine parka bude ograđeno te da se unutar ograde postave replike 16 dinosaurusa.

Ulaz u park bi se naplaćivao 200 dinara, a izradu replika i uređenje parka bi finansiralo jedno privatno preduzeće, s kojim bi Gradsko zelenilo ravnopravno delilo zaradu od ulaznica.

Bogdanović je naveo da se procenjuje da bi "dino-park" godišnje posetilo oko 150.000 ljudi, što bi investitoru i Gradskom zelenilu donelo ukupnu zaradu od 30 miliona dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.