Protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Izvor: RTS, 19.Okt.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

U Beogradu je održan 46. protest građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona".
Protest je počeo kod Filozofskog fakulteta, a završen je ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva. 

Kako su organizatori naveli posvećen je uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću koji je u kućnom pritvoru. 
Kod Filozofskog fakulteta govorio je Obradovićev advokat, Vladimir Gajić, koji je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Obradoviću određen kućni umesto klasičnog pritvora zahvaljujući podršci učesnika protesta i pojedinih medija. 
Istakli su da je ove nedelje, pod pritiskom građana, Apelacioni sud poništio odluku Višeg suda kojom je Obradoviću bio određen pritvor.
Demonstranti su prošli centralnim gradskim ulicama i otišli do sedišta Republičkog javnog tužilaštva u Katanićevoj ulici.
Na putu do Tužilaštva prošli su pored zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić,gde su palili baklje i skandirali.
Baklje su palili i kod sedišta Komunalne policije, a jednu obližnju zgradu oblepili su natpisima "bojkot".
Ispred zgrade Republićkog javnog tužilaštva u Katanićevoj su takođe skandirali, palili baklje i na ulazu u sud lepili natpise "bojkot".
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019

Protest "1 od 5 miliona" počeo je i večeras ispred Filozofskog fakulteta, a završen ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva, u znak podrške Aleksandru Obradoviću, radniku namenske industrije Krušik, kojeg smatraju uzbunjivačem, a tužilaštvo ga sumnjiči da je tokom pet godina neovlašćeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.