Protest 1 od 5 miliona u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Protest "1 od 5 miliona" počeo je i večeras ispred Filozofskog fakulteta, a završen ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva, u znak podrške Aleksandru Obradoviću, radniku namenske industrije Krušik, kojeg smatraju uzbunjivačem, a tužilaštvo ga sumnjiči da je tokom pet godina neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju preduzeća i predao ih stranom državljaninu, da bi jedan deo objavio na internetu.

Kod Filozofskog fakulteta govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Obradovićev advokat, Vladimir Gajić, inače predsednik pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića.

Gajić je rekao da je Obradoviću određen kućni umesto klasičnog pritvora zahvaljujući podršci učesnika protesta i pojedinih medija.

"Nije on nikakav osumnjičeni, ni lice protiv koga se vodi krivični postupak, ni sumnja da je počinio neko krivično delo. On je zarobljenik", rekao je Gajić za Obradovića i uporedio srpsko društvo sa "prokletom avlijom" u kojoj je, kaže, sada taj Valjevac.

On je dodao da su napuštanje Skupštine i bojkot izbora dva najveća politička aduta protivnika aktuelne vlasti i rekao da veruje da niko od prisutnih nije u dilemi po pitanju bojkota izbora.

Potom su demonstranti krenuli u protestnu šetnju, do Tužilaštva, najpre Kolarčevom ulicom, a kod Narodnog pozorišta pokušali su da pomere topove iz Prvog svetskog rata koji su tu nedavno postavljeni.

Na raskrsnici Kralja Milana sa Ulicom Kneza Miloša, kao i na sledećim raskrsnicama, pomerili su zaštitnu signalizaciju.

Na putu do Tužilaštva prošli su pored zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gde su palili baklje i skandirali.

Baklje su palili i kod sedišta Komunalne policije, a jednu obližnju zgradu oblepili su natpisma 'bojkot".

Ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Katanićevoj su takođe skandirali, palili baklje i na ulazu u sud lepili natpise "bojkot".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.