Proširiti radnu grupu za izmene Pravilnika o radu tužilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširiti radnu grupu za izmene Pravilnika o radu tužilaca

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas Državno veće tužilaca (DVT) da neodložno proširi sastav radne grupe za izradu Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o kriterijumima i merilima vrednovanja rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, u skladu sa preporukama GREKO i u nju uključi predstavnike strukovnih udruženja i međunarodnih organizacija.

Naime, kako je saopštilo UST, DVT je oformio radnu grupu koju čine izborni članovi DVT, javni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tužioci Apelacionog i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok su iz nje isključeni predstavnici svih relevantnih strukovnih udruženja, kao i međunarodnih organizacija, a koji su učestvovali u pisanju Pravilnika.

UST podseća da je Pravilnik donet širokim konsenzusom, tako da ne vidi razloge da se izmene i dopune pravilnika donose u odsustvu stručne javnosti i bez autentičnih predstavnika zamenika javnih tužilaca koji, kako napominje UST, na sebi nose najveći teret tužilačkog posla.

"Budući da su izborni članovi DVT izabrani od strane struke (svojih kolega tužilaca), te da su neki od njih i sami članovi strukovnog udruženja, ostaje nejasno da li sebe istovremeno smatraju i predstavnicima strukovnog udruženja ili prosto smatraju da više nema potrebe da strukovna udruženja učestvuju u radnim grupama DVT", navodi se u saopštenju UST.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UST poziva DVT da proširi radnu grupu za izmene Pravilnika

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Udruženje sudija i tužilaca Srbije pozvalo je danas Državno veće tužilaca da proširi sastav radne grupe za izradu Pravilnika o kriterijumima i merilima vrednovanja rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, na taj način što će poslati poziv predstavnicima strukovnih udruženja i predstavnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.