Proširena istraga o seksualnom zlostavljanju na Bi-Bi-Siju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširena istraga o seksualnom zlostavljanju na Bi-Bi-Siju

LONDON -

Istraga o skandalu u britanskoj medijskoj kući Bi-Bi-Si (BBC), koji je izazvao veliku pažnju javnosti nakon optužbi da je nekadašnja zvezda televizije, pokojni ser Džimi Sevil, tokom dugogodišnje karijere seksualno zlostavljao desetine devojčica, proširena je na još najmanje 200 potencijalnih žrtava, saopštila je policija.

Metropoliten policija saopstila je da sprovodi više od 400 odvojenih linija istrage o slučaju ser Džimija Sevila, koji je, prema optužbama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << seksualno zlostavljao devojčice, od kojih su neke imale samo 13 godina.

U saopštenju se, bez iznošenja detalja, navodi i da je u toku i istraga o slučajevima u koje su umešane osobe koje su još žive, preneo je AP.

Sevil, koji je preminuo u oktobru prošle godine u 84. godini, bio je voditelj muzičke emisije "Top ov d Pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti".

Zbog njegovog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Njegova reputacija je, međutim, počela da se ruši kada su žene, jedna po jedna, izašle u javnost s optužbama da ih je decenijama redovno seksualno napastvovao.

Detalji ovih izveštaja šokirali su britansku javnost.

Posle pojavljivanja optužbi, Sevilova porodica je uklonila nadgrobnu ploču sa njegovog groba u Skarborou na severu Engleske, na kojoj je stajao natpis "Bilo je dobro dok je trajalo" i uništila je "iz poštovanja mišljenja javnosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.