Proruski bloger i novinar Sputnjika uhapšeni u Jermeniji

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 18:46

Proruski bloger i novinar Sputnjika uhapšeni u Jermeniji

Proruski bloger Mika Badaljan i novinar "Sputnjika Jermenija" Ašot Gevorkjan uhapšeni su u Jermeniji pod sumnjom za ilegalnu trgovinu oružjem.

To je saopštio portparol Istražnog komiteta Gor Abramjan, objavio je Radio Svoboda.

Portparol je precizirao da su Badaljan i Gevorkjan privedeni u regionu Sjunika 6. i 7. septembra. Ukupno je sedam osoba privedeno u slučaju ilegalne trgovine oružjem.

Državna ruska medijska grupa Raša tudej, izvestila je da "očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštovanje svih proceduralnih normi".

"Moguće provokacije koje imaju za cilj podrivanje prijateljstva između bratskih naroda Rusije i Jermenije moraju se odmah zaustaviti", navodi se u saopštenju kompanije.

Prethodno je premijer Jermenije Nikol Pašinjan kritikovao ruski mirovni kontingent u Nagorno-Karabahu, navodeći da on ne ispunjava svoj zadatak, a takođe je naveo da je zavisnost Jermenije od samo jedne zemlje, a to je Rusija, "strateška greška".

Prema rečima političara, sama Rusija napušta Južni Kavkaz. On je naglasio da nijedna od zapadnih sila o kojima Rusija govori ne gura Jerevan da raskine sa Moskvom.

Proruski bloger i aktivista Mikael Badaljan nestao je u jermenskom Gorisu, javio je na svom telegram kanalu šef Rosotrudničestva Jevgenij Primakova, prenosi Ria novosti.

"Očekujem da će nadležni organi Republike Jermenije odmah razumeti situaciju i dati javnosti sveobuhvatne i transparentne odgovore u vezi sa sudbinom i bezbednošću Mikaela Badaljana", napisao je šef Rosotrudničestva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.