Petak, 08.09.2023.

18:07

Proruski bloger i novinar Sputnjika uhapšeni u Jermeniji

Proruski bloger Mika Badaljan i novinar "Sputnjika Jermenija" Ašot Gevorkjan uhapšeni su u Jermeniji pod sumnjom za ilegalnu trgovinu oružjem.

Izvor: Tanjug

Proruski bloger i novinar Sputnjika uhapšeni u Jermeniji
EPA/HAYK BAGHDASARYAN/PHOTOLURE

To je saopštio portparol Istražnog komiteta Gor Abramjan, objavio je Radio Svoboda.

Portparol je precizirao da su Badaljan i Gevorkjan privedeni u regionu Sjunika 6. i 7. septembra. Ukupno je sedam osoba privedeno u slučaju ilegalne trgovine oružjem.

Državna ruska medijska grupa Raša tudej, izvestila je da "očekuje poštovanje svih proceduralnih normi".

"Moguće provokacije koje imaju za cilj podrivanje prijateljstva između bratskih naroda Rusije i Jermenije moraju se odmah zaustaviti", navodi se u saopštenju kompanije.

Prethodno je premijer Jermenije Nikol Pašinjan kritikovao ruski mirovni kontingent u Nagorno-Karabahu, navodeći da on ne ispunjava svoj zadatak, a takođe je naveo da je zavisnost Jermenije od samo jedne zemlje, a to je Rusija, "strateška greška".

Prema rečima političara, sama Rusija napušta Južni Kavkaz. On je naglasio da nijedna od zapadnih sila o kojima Rusija govori ne gura Jerevan da raskine sa Moskvom.

Proruski bloger i aktivista Mikael Badaljan nestao je u jermenskom Gorisu, javio je na svom telegram kanalu šef Rosotrudničestva Jevgenij Primakova, prenosi Ria novosti.

"Očekujem da će nadležni organi Republike Jermenije odmah razumeti situaciju i dati javnosti sveobuhvatne i transparentne odgovore u vezi sa sudbinom i bezbednošću Mikaela Badaljana", napisao je šef Rosotrudničestva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: