Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao i četvrti pokušaj povećanja akciza na gorivo u BiH

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa "za" i pet glasova "protiv", nije danas, u prvoj komisijskoj fazi, podržala set zakona koji se odnosi na akcize, a koji je predložio Savjet ministara BiH.

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << indirektnog oporezivanja u BiH.

Predloženim setom zakona predviđa se povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru, za izgradnju autocesta i cesta.

Za principe predloženih zakona su glasali članovi Komisije: Predrag Kožul (HDZ), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), dok su protiv bili: Salko Sokolović, koji je istupio iz Kluba poslanika SDA, ali je još član te stranke, Damir Bećirović (Demokratska fronta), Jasmin Emrić (A-SDA), te Nenad Lalić (SDS) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Dom naroda državnog parlamenta je početkom aprila ovaj set zakona usvojio po hitnom postupku, a principe predloženih zakona (prvo čitanje) Predstavnički dom bi trebao razmatrati na sjednici zakazanoj za 10. maj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Na dnevnom redu Predstavničkog doma BiH ponovo set zakona o akcizama

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2017

SARAJEVO - Set zakona o akcizama ponovo će se u četvrtak, 10. maja, naći pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, uz negativno mišljenje Komisije za finansije i budžet, ali i pozitivno mišljenje Ustavnopravne komisije ovog doma...Poslanici će se na sjednici izjasniti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.