Pacijentkinja nađena mrtva

Izvor: Blic, 13.Avg.2009, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijentkinja nađena mrtva

Beživotno telo Milice Milivojević (89) koja je nestala iz Kliničkog centra u Kragujevcu pre deset dana, pronađeno je prekjuče u žbunju između grudnog odeljenja i Pravnog fakulteta.



Milica Milivojević - Mesto na kome je pronađena starica

Starica je nestala pretprošle subote oko 9 sati, u vreme vizite iz sobe broj 2. Njena porodica je podnela krivičnu prijavu protiv KC i traži odgovornost lekara za nestanak svoje rođake koja je dan ranije smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kliniku zbog poteškoća sa disanjem.

Kako „Blic” saznaje iz pouzdanih izvora, policija je prilikom detaljnog pretraživanja terena oko grudnog odeljenja, koji je pun rastinja, pronašla leš starice. Telo je odmah poslato na obdukciju i utvrđeno je da je Milica Milivojević umrla prirodnom smrću.

Portparolka KC Andrea Obradović je izjavila za „Blic” da je „dežurni lekar, koji je obavljao vizitu, prijavio nestanak pacijentkinje policiji u 9.40 sati”.

- Mi smo uradili sve što je u našoj nadležnosti. Dostavili smo izveštaj o ovom slučaju Ministarstvu zdravlja i naveli da je baka, koja je primljena u petak, dan pre nego što je nestala, u toku noći i jutra dva puta pokušala bekstvo. Kada ju je tehničar primetio, sprečio ju je da napusti bolnicu i vratio u sobu. Međutim, na nesreću, ona je iskoristila jutarnju vizitu da utekne. Lekarka je Milicu zatekla u sobi kako sedi za stolom i doručkuje. Ali, posle par minuta ona je izašla na hodnik i žurno izašla kroz sporedni ulaz i od tada je više nismo videli - kaže Andrea Obradović. Potraga za nestalom staricom koja ima četiri kćeri, unuke i praunuke je iz dana u dan dobijala sve dramatičnije razmere. Za njom je tragala policija, ali i dve privatne agencije iz Beograda.

Milica Milivojević je u KC došla svojom voljom da operiše kataraktu. Porodica pokojne Milice Milivojević tvrdi da ona i pored starosti nije bila senilna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronadjeno telo starice

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 20:40

Kragujevačka policija pronašla beživotno telo Milice M. (89) iz sela Darosava kod Arandjelovca koja je 1. avgusta nestala iz Centra za plućne bolesti u Kragujevcu. ..Telo starice pronadjeno je juče u žbunju izmedju grudnog odeljenja Kliničkog centra i Pravnog fakulteta, a obdukcijom je utvrdjeno...

Nastavak na S media...

Pronađeno telo starice

Izvor: RTS, 12.Avg.2009

Telo starice Milice M. koja je 1. avgusta nestala sa odeljenja za plućne bolesti Kliničkog centra u Kragujevcu pronađeno u žbunju nedaleko od bolnice...Beživotno telo starice Milice M. (89) iz sela Darosava kod Aranđelovca, koja je 1. avgusta nestala iz Kliničkog centra u Kragujevcu, pronađeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.