Pronađena poruka u boci napisana pre 50 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena poruka u boci napisana pre 50 godina

Ribar Pol Eliot objavio je danas da traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina.

Prema njegovim rečima, on i njegov sin pronašli su bocu dok su ribarili, a kako je rekao autor poruke je izvesni Pol Gibson, koji je sebe opisao kao 13-godišnjeg engleskog dečaka koji je kruzerom putovao od grada Frementl na zapadu do Melburna na istoku Australije, prenosi AP.

Državni okeanograf Dejvid Grifin izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nevericu rekavši da boca nije mogla da pluta 50 godina na jugu Australije, jer "okean ne miruje".

Kako je rekao boca je najverovatnije bila zakopana u pesku na plaži, a zatim ju je oluja odatle odvukla u more.

"Da je bačena u more na jugu Australije nema šanse da bi ostala na istom mestu duže od godine ili dve", rekao je Grifin.

Kako se navodi, stotine hiljada Britanaca emigriralo je u Australiju 60-ih godina prošlog veka, ali se četvrtina njih vratila u Veliku Britaniju jer Australija nije ispunila njihova očekivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAŠAO PISMO U BOCI, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Plutalo je okeanom čak 50 godina

Izvor: Kurir, 17.Jul.2019

Ribar Pol Eliot objavio je danas da traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.