Pronađena bomba u Frankfurtu, evakuiše se oko 16.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena bomba u Frankfurtu, evakuiše se oko 16.000 ljudi

Bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je u stambeno-poslovnom kompleksu "Evropska četvrt" u Frankfurtu zbog čega je pokrenut plan evakuacije oko 16.000 ljudi, javlja sajt Lokal.de.

Protivpožarni odsek iz Frankfurta potvrdio je da je bomba pronađena u kompleksu u ponedeljak, tokom radova na jednoj konstrukciji.

Kako se navodi, težina bombe još nije poznata, a mere evakuacije se odnose na građane koji se nalaze u radijusu od 700 metara.

Gradska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je saopštila da bi oko 16.000 ljudi trebalo da se evakuiše do osam časova uveče.

Prema rečima portparola nemačke železnice (Deutsche Bahn) vozovi neće prolaziti kroz to područje od 19 časova, a još nije poznato da li će linije čija trasa prolazi kroz kompleks morati da budu u potpunosti obustavljene.

Posao obezbeđivanja bombe trebalo bi da bude završen do jedan sat posle ponoći, navodi se.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena bomba u Frankfurtu, evakuiše se oko 16.000 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2018

Bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je u stambeno-poslovnom kompleksu "Evropska četvrt" u Frankfurtu zbog čega je pokrenut plan evakuacije oko 16.000 ljudi, javlja sajt Lokal.de...Protivpožarni odsek iz Frankfurta potvrdio je da je bomba pronađena u kompleksu u ponedeljak, tokom radova na jednoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.