Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2013, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige pokojnog rumunskog pesnika Nikite Staneskua

BEOGRAD - U Udruženju književnika Srbije (UKS) danas u podne biće predstavljena knjiga rumunskog autora Nikite Staneskua "Jedino moj život/ Umreti za mene jednom".

Stanesku je bio pesnički mag i veliki prijatelj srpskog naroda. U svetu se obeležava 80 godina od njegovog rođenja i 30 godina od prerane smrti (1933-1983) ističe se u najavi UKS-a.

Knjigu čiji je prvi deo objavljen pre 30 godina u izdavačkoj kući "Književne novine", a sada je kao novo, dopunjeno izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << objavio beogradski izdavač "Filip Višnjić", predstaviće prevodilac i priređivač pesnik Adam Puslojić, počasni član Akademije Rumunije od 1995. godine.

Na promociji će učestvovati pesnik i predsednik UKS Radomir Andrić, književnik i autor tri eseja u ovoj knjizi Srba Ignjatović, kritičar i glavni urednik lista "Književne novine" dr Mićo Cvijetić, pesnici Bratislav Milanović i Duško Novaković.

Moderator skupa je Miljurko Vukadinović, a Staneskuove stihove govoriće dramski umetnik Ljubivoje Tadić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.