Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proljetni sajam obrta i turizma: Vojvodina se predstavila Tuzli

TUZLA - Turistička zajednica grada Tuzla, u saradnji s Udruženjem obrtnika grada Tuzla i Turističkom organizacijom opštine Irig iz Vojvodine, na Trgu slobode u Tuzli organizovala je u petak prvi Proljetni sajam obrta i turizma "Tuzla 2018". Na sajmu su se predstavili gosti iz Srbije.

Na sajmu učestvuje oko 40 gostiju iz Iriga iz Vojvodine, koji prezentuju domaća vina, sireve, domaći folklor i sve ono po čemu su prepoznatljive Vojvodina i Fruška gora.

"Cilj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da prezentiraju svoje potencijale i da upoznaju Tuzlu. Riječ je o saradnji Turističke zajednice grada Tuzla i Turističke zajednice Iriga. Ova posjeta će biti uzvratna. Cilj je da se povežu Tuzla i Vojvodina jer smo relativno blizu. Ovo je prvi korak", pojasnio je Edin Jahić iz Turističke zajednice Tuzla.

Za pomenuti vojvođanski kraj karakteristični su i kulinarski specijaliteti, ali i vino po kojem je poznata voćarska Fruška gora. Gosti su prezentovali i raznoliku zimnicu, džemove, slatka te druge specijalitete od voća.

"Imamo stručnjake koji kontrolišu sav kvalitet koji proizvedemo. Znači, bazirani smo na organsku proizvodnju, što je i uslov za ulazak u EU. Nadamo se da će to ići bolje nego do sada. Teško je, ali ako se dobro i vrijedno radi, postiže se nešto", kazala je Branislava Mladenović iz Turističke organizacije Irig i izrazila nadu da će Tuzla i Vojvodina sarađivati u narednom periodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.