Izvor: RTS, 05.Dec.2020, 06:58

Prolećna temperatura uz sunce i košavu – danas i do 16 stepeni

Vikend u Srbiji biće sunčan i osetno topliji. Vazduh koji stiže sa Mediterana podići će temperaturu za još sedam stepeni. I danas jaka košava, a u Banatu i olujna. Jutarnja temperatura od 1 do 9 stepeni, najviša od 12 do 16, u Timočkoj krajini hladno s kišom.
Ujutro po kotlinama jugozapadne i južne Srbije ponegde magla, na jugoistoku umereno oblačno. Tokom dana pretežno sunčano i toplije.

Samo će se u Timočkoj Krajini zadržati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oblačno i tmurno, moguća je slaba kiša. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni.
Najniža temperatura od 1 do 6, na jugu Banata oko 9, najviša od 12 do 16, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.
Zbog jakog vetra, u Banatu je na snazi narandžasto meteo-upozorenje, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
U Pomoravlju je žuti meteo-alarm – vremenske prilike su potencijalno opasne.
Oblaci se vraćaju u nedelju U većini mesta se u nedelju očekuje umereno oblačno, vetrovito i toplo vreme, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti oblačno i tmurno, a moguća je i slaba kiša.
Uveče i tokom noći ka ponedeljku naoblačenje s kišom sa jugozapada. Vetar umeren i jak, na planinama i u košavskom području jak i olujni, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 8, najviša od 11 do 15, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Za vikend prolećna temperatura uz sunce i košavu

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Dec.2020

Vikend u Srbiji biće sunčan i osetno topliji. Vazduh koji stiže sa Mediterana podići će temperaturu za još sedam stepeni. I danas jaka košava, a u Banatu i olujna. Jutarnja temperatura od 1 do 9 stepeni, najviša od 12 do 16, u Timočkoj krajini hladno s kišom...Ujutro po kotlinama jugozapadne...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.