Prokišnjava krov Centra za dijalizu

Izvor: RTS, 15.Feb.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokišnjava krov Centra za dijalizu

Zbog velike količine snega i leda, pre tri dana počeo je da prokišnjava krov Centra za dijalizu leskovačke opšte bolnice, otvoren pre godinu i po dana.

Iznad jedne od tri sale Centra za dijalizu već trći dan prokišnjava krov. Od 29 dijaliznih mesta, trenutno je van funkcije deset, ali su svi pacijenti Centra zbrinuti.

"Premestili su nas u drugu salu", kaže Milivoje Milenković, pacijent na hemodijalizi. "Nema nikakvih problema i terapiju primam redovno." >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Dnevno se ovde dijalizira pedesetoro pacijenata sa područja Jablaničkog okruga.

"Radimo u tri smene, a ukoliko bude potrebno uvešćemo i četvrtu. Svi pacijenti će se dijalizirati", naglašava dr Slobodan Davinić, načelnik Službe nefrologije sa centrom za dijalizu. "Samo smo promenili raspored dijaliza, tako  da sve funkcioniše kako treba."

Na Centar za dijalizu u Leskovcu čekalo se pune četri godine. Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za nacionalni investicioni plan u gradnju i opremanje Centra uložili su milion evra.

Direktor opšte bolnice u Leskovcu Zoran Ćeranić kaže da je reč o elementarnoj nepogodi, jer su limeni krov i odvodni kanali okovani ledom.

Prošle godine nije bilo problema. Međutim, oni koji su bili zaduženi za krovnu konstrukciju očito nisu računali na ovakvu zimu. Sada je najvažnije da se pronađe pravo rešenje kako bi se, pre svega na bezbedan način, uklonio led s bolničkog krova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.