Proglašenje Platoa Neše Leptira 17. decembra

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašenje Platoa Neše Leptira 17. decembra

Plato ispred ustanove kulture ''Palilula'' će se od subote, 17. decembra, zvati Plato Neše Leptira, po pokojnom frontmenu grupe ''Poslednja igra leptira'' Nenadu Raduloviću.

Tog dana na Platou Neše Leptira biće postavljena i skulptura od kamena i gvožđa, koja predstavlja kombinaciju krila leptira i rok gitare, a delo je akademskog slikara Dragana Ristića, saopšteno je iz opštine Palilula.

Nakon proglašenja novog imena platoa i otkrivanja skulpture, u pozorišnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvorani Ustanove kulture "Palilula" nastupiće članovi ''Poslednje igre leptira'', a njihove hitove potom će svirati i pevati mladi bend ''TLO'', pobednik ovogodišnje Palilulske olimpijade kulture.

Ideja da plato dobije ime Neše Leptira rođena u emisiji ''Slučaj B'' urednika i voditelja Milorada Roganovića, koja se emituje na Radiju Studio B.

Nenad Radulović, osnivač legendarne grupe "Poslednja igra leptira", rođen je u Beogradu 13. septembra 1959. godine, a preminuo je u 31 godini života - 12. februara. 1990. godine.

Grupa je osnovana 1979. godine, a proslavila se prvi put pobedom na Paliluskoj olimpijadi kulture 1981. godine, nakon čega je objavila debi album "Napokon ploča" sa hitovima kao što su "Vrati se" i "Nataša".

Povezane vesti: Platou na Paliluli ime po Neši Leptiru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SUBOTU PROGLAŠENJE PLATOA NEŠE LEPTIRA

Izvor: Kurir, 14.Dec.2011

Tog dana na Platou Neše Leptira biće postavljena i skulptura od kamena i gvožđa, koja predstavlja kombinaciju krila leptira i rok gitare, a delo je akademskog slikara Dragana Ristića..BEOGRAD - Plato ispred ustanove kulture "Palilula" će se od subote, 17. decembra, zvati Plato Neše Leptira, po...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.