Proglašena hitna situacija

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 12:38

Proglašena "hitna situacija"

U Pakistanu se desila tragedija kada je dete pronašlo granatu i donelo je kući, nakon čega je eksplodirala ubivši osam ljudi iz iste porodice.

Najmanje osam osoba, uključujući četvoro dece, iz iste porodice poginulo je danas kada je granata iz raketnog bacača eksplodirala u kući kada su se deca igrala municijom u pakistanskoj provinciji Sind, saopštila je policija.

Viši nadzornik policije Kašmor-Kandkot (SSP) Rohil Khosa rekao je da su deca pronašla granatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su se igrala i donela je kući gde je eksplodirala, ubivši osmoro ljudi, uključujući četvoro dece, dve žene i muškarca, iz iste porodic.

SSP je saopštio da je policija stigla na lice mesta i da je dalja istraga u toku i da je "hitna situacija" proglašena u civilnoj bolnici Kandkot.

Glavni ministar pravde Sinda Makbul Bakar zatražio je izveštaj od pokrajinskog generalnog inspektora o tome kako je raketa za raketni bacač stigla do sela Zangi Subzvai Goth u provinciji Kandhkot tehsil u okrugu Kašmor, izvestio je Davn njuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.