Proglašena Nezavisna republika Donjeck

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena Nezavisna republika Donjeck

Proruski demonstranti koji od juče kontorolišu zgradu lokalne javne uprave u Donjecku, proglasili su "Nezavisnu republiku Donjeck", saopštil su njihovi predstavnici.

Proruski aktivisti drže pod kontrolom zgradu administrativne uprave u Donjecku

 

Predstavnik demonstranata je odluku o proglašenju "nezavisne republike" novinarima dao na ulazu u zgradu, pošto novinarima nije dozvoljen ulazak u zgradu.

Zgrada regionalne uprave u Harkovu, na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajine, koju su sinoć zauzeli proruski demonstranti, danas je oslobođena.

 

Zbog jučerašnjih nereda, vršilac dužnost ukrajinskog predsednika Aleksandar Turčinov odložio je posetu Litvaniji, a premijer Arsenij Jacenjuk danas je optužio Rusiju da sprovodi plan za "komadanje" Ukrajine.

 

"Ovi incidenti deo su plana da strana vojska pređe granicu i osvoji ukrajinsku teritoriju, što mi nećemo dozvoliti" rekao je Jacenjuk sa sastanku vlade, direktno emitovanom na televiziji.

 

Istok Ukrajine: Sukob sa policijom, narod traži referendum

Ukrajinska policija je blokirala prilaze gradu Lugansku, takođe na istoku Ukrajine, pošto su neidentifikovane osobe na glavnoj ulici postavili barikade.

 

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina i zbačenog šefa ukrajinske države Viktora Janukoviča da su pokrenuli jučerašnje nerede i obećao adekvatan odgovor, ali "bez prolivanja krvi".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.