Profesori uče studente da je zaduživanje dobra stvar

Izvor: AlternativneVesti.com, 10.Jun.2011, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesori uče studente da je zaduživanje dobra stvar

Da bi se mladi ljudi što bolje osećali i da bi imali što više samopouzdanja, neophodno je da uzimaju kredite i da se što više zadužuju. To je pokazalo najnovije istraživanje koje su obavili profesori Državnog univerziteta u Ohaju, a prenosi britanski „Dejli mejl“. Zanimljivo je da su autori istraživanja, inače redovni predavači na fakultetima, došli do zaključka da je zaduživanje „dobra stvar“ i to naročito za studente koji tek nameravaju da upišu studije. Tako profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << preporučuju studentima da uzimaju kredite kako bi imali odakle da finansiraju studiranje.
„Za mlade ljude, zaduživanje može da bude dobra stvar. Na taj način im se otvara mogućnost da ostvare ciljeve koje inače ne bi mogli, kao što je, na primer, da priušte sebi studiranje“, ističe Rejčel Dvajler, asistent na Državnom univerzitetu u američkoj državi Ohajo.
Prema najnovijim podacima, za finansiranje studiranja u Velikoj Britaniji potrebno je izdvojiti više od deset hiljada evra, dok je u Srbiji za godinu školovanja na fakultetu neophodno izdvojiti i do šest hiljada evra.
Zbog ovih astronomskih cena studiranja, mnogim studentima i njihovim roditeljima jedino rešenje predstavlja zaduživanje koje, prema tvrdnjama Rejčel Dvajler, „pozitivno utiče na mlade ljude“
Njena istraživanja su, kako tvrdi, pokazala da mladi, uzrasta od 18 do 27 godina,  koji su uzeli kredit, imaju znatno veće samopouzdanje nego njihovi vršnjaci koji se nisu zaduživali. Ona tvrdi da nije reč o običnom zaduživanju, već o „ulaganju u budućnost“.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.