Produženo radno vreme celodnevne

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produženo radno vreme celodnevne

Beograd -- Od sledeće nedelje u svim školama u Beogradu u kojima je organizovana celodnevna nastava biće produženo radno vreme, pa će moći da ostanu u boravku do 18 sati.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić istakla je da je dužnost i obaveza nadležnih da isprate potrebe svojih sugrađana koliko god je to moguće.

"Većina naših sugrađana ima radno vreme od pola 9 do pola 5 ili od 9 do 5. Jasno je da oni ne stanuju u blizini škole, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niti im je radno mesto u blizini škole da bi oni stigli da svoju decu povedu kući. Bilo je potrebno da se radno vreme u onim školama koje su radile do pola 5 produži do 6. Tamo gde nije moguće da se takvom organizacijom radnog vremena to uradi, sekreterijat za obrazovanje će obezbediti profesore razredne nastave koji će voditi računa o deci koja imaju potrebu da ostanu i duže", kaže Jovčićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.