Priveden bivši direktor “Elektrošumadije”

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden bivši direktor “Elektrošumadije”

Bivši generalni direktor privrednog društva "Centar doo" u Kragujevcu Boban M. (54) priveden je istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saopštila je kragujevačka policija.

Kako je navedeno u saopštenju, Boban M., u vreme kada je bio generalni direktor tog elektroprivrednog društva od jula 2009. do marta 2011. godine, nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća "Elektrošumadija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su pravno neosnovani i kojim je preduzeće oštećeno za oko 370 miliona dinara.

Takođe, navodi se u saopštenju, nije osporio tužbene zahteve, iako je, na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije bio dužan da to učini.

"Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge u ukupnom iznosu od oko 370 miliona dinara", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da se takvi propusti nisu dešavali u druga dva ogranka privrednog društva "Centar doo", već samo u "Elektrošumadiji".

Pored "Elektrošumadije", privrednom društvu "Centar doo" pripadaju i preduzeća "Elektromorava" u Smederevu i Požarevcu.

Policija navodi i da je nastanak veće materijalne šteten sprečen posle analize izvršene od strane interne kontrole u privrednom društvu "Centar doo"čime je prekinuta nezakonita praksa u tom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi, koji su po tom osnovu odbačeni od strane suda.

Inače, mediji su leta prošle godine pisali da je oko 10.000 građana za tri i po godine tužilo "Elektrošumadiju" zbog računa sa zastarelim dugovanjima, te da je to preduzeće samo u 2011. godini na ime sudskih troškova isplatilo oko devedeset miliona dinara.

(Tanjug, foto ilustracija:Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.