Pritvor za 11 uhapšenih u Srbiji, koje potražuju SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2020, 18:52

Pritvor za 11 uhapšenih u Srbiji, koje potražuju SAD

Viši su u Beogradu odredio je pritvor za 11 srpskih i stranih državljana koji su uhapšeni zbog sumnje da su od 2011. godine do danas, učestvovali u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi na internetu i zaradili više od 70 miliona dolara.

Državljani Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina pronalazili su investitore širom sveta, uključujući i one u Severnom okrugu države Teksas, koji su investirali u lažne investicione platforme >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za binarne opcije gde su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije i potvrde o podizanju i o prebaciovanju novca.

U saopštenju Višeg suda piše da članove te grupe potražuju pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država koji ih terete za urotu za prevare sa prebacivanjem i pranjem novca.

Hapšenje kriminalne grupe sprovedeno je u saradnji srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala sa američkim Federalnim Istražnim Biroom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.