Pritvor od 48 sati napadaču mačetom

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor od 48 sati napadaču mačetom

Novi Sad -- Novosadska policija odredila je policijsko zadržavanje maloletniku osumnjičenom za nanošenje teških povreda drugom maloletniku koristeći predmet sličan mačeti.

Policija je saopštola da je rasvetlila prekjučerašnju tuču petorice momaka u kojoj su jednom od maloletnika, oštrim predmetom nalik maloj kosi, nanete teške telesne povrede, a kako je navedeno, uhapšen je sedamnaestogodišnji maloletnik iz Sremske Kamenice.

U saopštenju Policijske uprave Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sad, navodi se da se osnovano sumnja da je maloletnik izvršio krivično delo teška telesna povreda.

On se sumnjiči da je predmetom nalik maloj kosi, naneo teške telesne povrede šesnaestogodišnjem Novosadjaninu, koji mu je neposredno pre toga naneo lake telesne povrede istom kosom.

"Takodje, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu drugog šesnaestogodišnjeg maloletnika, policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati za N.T. (19), iz Sremske Kamenice, dok se protiv njegovog sugradjanina S.P. (19), krivična prijava podnosi u redovnom postupku", kaže se u saopštenju.

Sedamnaestogodišnjak i N.T. će u zakonskom roku sa krivičnom prijavom, biti dovedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, a o navedenoj pravnoj kvalifikaciji radnji izvršenja osumnjičenih, izjasnilo se nadležno javno tužilaštvo u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Novi Sad.

Nakon te tuče pojedini mediji su došli do video-snimka sigurnosnih kamera sa obližnjih zgrada.

Posle podne u Novom Sadu je održan protest pritiv nasilja u tom gradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija rasvetlila tuču u Novom Sadu u kojoj je isečen maloletnik

Izvor: Blic, 18.Sep.2013

Policija je rasvetlila tuču tokom koje je jedan maloletnik u Novom Sadu ranjen hladnim oružjem, nalik maloj kosi za travu...Policija je danas saopštila da su petorica nasrnula na jednog 16-godišnjaka i teško ga ranila tim oružjem, a za ranjavanje je osumnjičen jedan 17-godišnjak iz Sremske Kamenice...Ranjeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.