Priština, kod članova CIK-a nisu pronađeni znakovi trovanja

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština, kod članova CIK-a nisu pronađeni znakovi trovanja

Direktorka Klinike za infektivne bolesti u Prištini Lindita Ajazaj-Beriša saopštila je da su analize pokazale da kod članova CIK nema simptoma trovanja.
Lindita Ajazaj-Beriša je na konferenciji za novinare rekla da 12 pacijenata koji leže na toj klinici nemaju infektivni sindrom.

"Njihovo zdravstveno stanje je dobro. Pacijenti nemaju pritužbi. Nema infektivnog sindroma. Svi testovi su normalni. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Smatramo da je najbolje da i naredna 24 sata ostanu na posmatranju pod nadzorom lekara", rekla je Ajazaj-Beriša.
Novinarima se obratio i direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani, koji je rekao da su rezultati analiza pokazali da kod pacijenata nema zaraznog sindroma.
"Izolovana je mogućnost infektivnog sindroma koji je zarazna bolest", rekao je Ramadani. 
Član Centralne izborne komisije Stevan Veselinović kaže za RTS da nema zvaničnih informacija dokle se stiglo sa istragom. 
Rekao je da će ukupno 470 koverata koje su došle iz centralne Srbije biti poslate na ekspertizu.
"Koverte njih 464 koje su već bile procesuirane, znači ona koverta koja je došla iz centralne Srbije u kojoj se nalaze glasački listići uzete su kao uzorak i slaće se na ekspertizu i šest koverata koje su takođe stigle iz centralne Srbije gde su bila istekla dokumenta date su na ekspertizu", rekao je Veseliniović.
Ti glasovi su, kako kaže, zapečaćeni od strane policije i niko nema pristupa.
"Može se desiti da oni budu podmetnuti, mi to ne možemo da prihvatimo i nad tim glasovima nemamo nikakvu kontrolu", rekao je Veselinović. 
Devet žena i dva muškarca, albanski članovi kosovske Centralne izborne komisije, prijavili su trovanje posle dodira sa izbornim materijalom iz centralne Srbije, za čije brojanje su bili zaduženi. Svi su po dodiru sa listićima prijavili iste simptome.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.