Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 20:31

Priština: U Briselu o opštem sporazumu i akteulnim pitanjima

Vlada u Prištini saopštila je da su njen premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Briselu razgovarali o "opštem okviru sporazuma i aktuelnim političkim i bezbednosnim pitanjima".
"Premijer Kurti je naglasio da ovaj sporazum treba da bude pravno obavezujući za potpunu normalizaciju odnosa uz međusobno priznavanje u centru. On je predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima koje ovaj okvir treba da sadrži", navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u večerašnjem saopštenju.
Druga tema, dodaje se u saopštenju, bila su aktuelna politička i bezbednosna pitanja za koje je Kurti i ukazao na značaj zakonitosti i ustavnosti kao garancije mira, bezbednosti i jednakosti za sve građane bez razlike.
Kurti je zahvalio Evropskoj uniji, odnosno Žozepu Borelju i Miroslavu Lajčaku, za organizovanje i posredovanje ovih razgovora u Briselu u cilju normalizacije bilateralnih odnosa između Beograda i Prištine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Kosova: Kurti u Briselu predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima sveobuhvatnog sporazuma

Izvor: Danas, 18.Avg.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas u Briselu, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima koje okvir sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma treba da sadrži, saopšteno je iz vlade Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.