Prisajedinjenje otvorilo mogućnost za sve da streme ka boljem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisajedinjenje otvorilo mogućnost za sve da streme ka boljem

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, na teme mladih i znanja istorije, kao i pravnih posledica rata i prisajedinjenja, govorili su istoričar Predrag Đurđev, pravnik Nikola Banjac i politikolog Predrag Rajić.

Đurđev je rekao da je Istorijski arhiv organizovao 8 predavanja i 3 izložbe u vezi sa događajima od pre 100 godina, te da se njegova delatnost proteže na ceo Južno-bački okrug.

Rajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da su na Velikoj narodnoj skupštini Srba i Bunjevaca učestvovali i predstavnici drugih nacionalnih zajednica koji su želeli da pokažu kako prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji otvara mogućnost za stremljenje ka boljem za sve zajednice koje su živele na tom prostoru.

Banjac je rekao da obeležavanje ovog događaja po atmosferi jako podseća na događaje iz 1918. da se vide srećni ljudi na ulicama Novog Sada i da to ushićenje može i danas da se vidi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.