Pripreme za najduži policijski čas

Izvor: RTS, 10.Apr.2020, 17:30

Pripreme za najduži policijski čas

U 17 časova počinje dosad najduži policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutru. Za to su se se stariji od 65 godfina pripremali rano jutros, ostali tokom dana.
Za trgovce dan je počeo u 4 ujutru. Prve mušterije - penzioneri, za koje su  prvi put u Kraljevu i apoteke bile otvorene, pa su neki su iskoristili  priliku da kupe redovnu terapiju. Drigi su završavali poslove u banci, dok su neki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imali prigovor da termin, od četiri do sedam ujutru, nije baš najbolji za penzionere, posebo one koji imaju prolem sa spavanjem.

Na poziv lokalne samouprave starijima od 65 godina vrata su otvorile državna i pojedine privatne apoteke.
Ivan Divac, direktor "Apoteke Kraljevo kaže: "Po izveštaju koleginica, zaista bila je velika gužva i ovo je prva nedelja, a ubuduće biće uobičajeno da u ovom terminu naše apoteke rade ne samo u Kraljevu već i u Raškoj i Vrnjačkoj Banji."
Tokom dana su se i ostali pripremali za predstojeći vikend kod kuće. U redovima , na bezbednom odstojanju, čekali su gotovo ispred svake prodavnice.
"S obzirom na to da nećemo raditi za vikend, veće su gužve i ima posla. Radi nas više u smeni, pa postižemo ," kaže Tanja Ružić, poslovođa u Supermarketu u Kraljevu.
Najduže se čekalo ispred banaka, čak i po dva sata, da bi se podigla penzija.
Pred mlađima od 65 godina je najduži policijski čas do sada. Iz domova neće smeti dva i po dana.Kraljevčanima, čini se, to neće predstavljati veći problem. Kažu da će gledati televizijski program i da su se dobro snadbeli hranom. Drugi se uzdaju da zabrana kretanja neće dugo trajati, ako građani budu disciplinovani.
Ipak ima onih koji će ranije na ulice. Dva puta dnevno po 20 minuta vlasnici će šetati ljubimce, ali najdalje dvesta metara od kuće.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.