Pripadnici EUFOR-a pretuklji devojku i mladića u centru Banjaluke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici EUFOR-a pretuklji devojku i mladića u centru Banjaluke

BANJALUKA -

Banjalučka policija privela je jutros dvojicu pijanih pripadnika EUFOR- a zbog fizičkog maltretiranja jedne devojke i mladića u centru Banjaluke, ali su oni nakon privođenja odmah pušteni.

Kako su preneli banjalučki mediji, vojnici EUFOR-a, iz tima stacioniranog u Tuzli, rano jutros su u centru Banjaluke brutalno pretukli devojku i mladića.

Oni su prišli devojci Ani Ć. koja je stajala ispred knjižare "Kultura" u centru Banjaluke i nešto je pitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na njoj nerazumljivom jeziku, a odmah potom je "uhvatii za nos i počeli fizički da je maltretiraju".

Pozivajući se na policijske izvore, mediji pišu da su oni devojku oborili na beton i nastavili da je tuku rukama i nogama.

Videvši šta se dešava sa devojkom, njen kolega Stefan B, koji je bio u neposrednoj blizini, pritrčao je da joj pomogne, ali su pripadnici EUFOR-a i njega tukli.

Kada je naišla policijska patrola, bacili su ga na policijski automobil na kome je od udara razbijen retrovizor i ulubljena karoserija.

Devojka Ana Ć. je, nakon napada, sama došla u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka, gde joj je ukazana pomoć i ustanovljeno da se radi o lakšim povredama.

Nije poznato da li je lekarsku pomoć tražio i mladić.

Policijska patrola uhapsila je pripadnike EUFOR-a i sprovela ih u zgradu policije. Po dolasku u prostorije policije, pripadnici EUFOR-a, vidno pijani, psovali su i provocirali policajce, pokazujući identifikacione kartice EUFOR-a i tražili da budu pušteni, pozivajući se na imunitet.

Oni su, nakon kraćeg zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu.

Očekuje se saopštenje policije povodom ovog slučaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pijani vojnici Eufora napali dvoje mladih Banjalučana

Izvor: Blic, 11.Nov.2012

Dvojica pijanih vojnika Eufora iz Tuzle su, kako su preneli banjalučki mediji, fizički maltretirali devojku i mladića u ranim jutarnjim satima. Oni su potom privedeni i odmah pušteni...- Osobe koje je banjalučka policija jutros privela zbog fizičkog napada na dvoje građana Banjaluke u Ulici cara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.