Prioriteti vrtići i škole

Izvor: Danas, 05.Avg.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioriteti vrtići i škole

Javno preduzeće Zavod za izgradnju grada uskoro počinje sa izgradnjom novog javnog osvetljenja u kompleksu obrazovnih ustanova, kao i u nekoliko ulica u gradu.

Na osnovu Programa uređivanja građevinskog zemljišta radovi će početi na Rumenačkom putu, od Avijatičarske ulice do nadvožnjaka, u dužini od oko 3 km. Postaviće se 79 novih stubova javnog osvetljenja visine 10 metara, sa 143 nove svetiljke i 80 led sijalica od 127 W. Izvođač ovih radova je AD Tehnika Vršac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << a vrednost investicije je 37.421.065,00 dinara. U narednih desetak dana očekuje se početak ovih radova koji bi prema Ugovoru trebalo da budu završeni za dva meseca.

Pored toga, novo osvetljenje postaviće se u dvorištu vrtića „Zvončica“ u Ulici Save Kovačevića, vrtića „Bajka“ u Ulici Stevana Hristića, kao i kod ulaza OŠ „Sonja Marinković“ na Grbavici.

U skladu sa postojećim stanjem, urbanističkim uslovima i tehničkim propisima koji važe za objekte ovakve namene, izgradiće se novo javno osvetljenje koje će osvetliti same objekte, zelene površine i pešačke staze. U vrtiću „Zvončica“ biće postavljeno šest stubova javne rasvete sa odgovarajućim svetiljkama, u vrtiću „Bajka“ 9, dok će ulaz osnovne škole biti obasjan sa tri nova stuba. Pored obrazovnih ustanova, novo javno osvetljenje biće izgrađeno Ulici Jug Bogdana, Stevana Momčilovića, Dimitrija Avramovića, i u Velebitskoj ulici.

Planiraju se dalji projekti javne rasvete

Zavod za izgradnju grada pokrenuo je aktivnosti na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju javnog osvetljenja u Antona Čehova, delu Polgara Andraša, delu Mike Antića, Novoj ulici između Privrednikove i Puta novosadskog partizanskog odreda, kao i bloku omeđenog ulicama Bate Brkića, Dušana Danilovića, Seljačkih buna i Kneza Miloša. U planu je i izrada projekata za policijsku stanicu na Klisi i Grbavici kao i za dekorativnu rasvetu Beogradske kapije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.