Primarno štitimo SAD, ali pratimo Deda Mraza

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Primarno štitimo SAD, ali pratimo Deda Mraza"

Vašington -- Severnoamerička komanda za protivvazdušnu odbranu (NORAD) pažljivo prati sve znakove mogućeg severnokorejskog lansiranja rakete.

Podsetimo, zvanični Pjongjang nedavno je najavio da će kao "božićni dar" Americi lansirati "nešto". Međutim, kako je saopšteno iz Pentagona, u ovo doba godine prati se i kretanje legendarnog lika koji dostavlja poklone deci širom sveta - Deda Mraza.

Zajednička američko-kanadska komanda sa sedištem u Kolorado Springsu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 60 godina prati uživo kretanje Deda Mraza dok kočijama u koje su upregnuti irvasi obilazi svet i dostavlja darove.

"Primarna misija NORAD-a je odbrana Severne Amerike od pretnji, ali s ponosom nastavljamo tradiciju praćenja kretanja Dedice širom sveta", naveo je NORAD u saopštenju.

Internet stranicu NORAD-a www.noradsanta.org na kojoj se beleži svaki korak Deda Mraza svake godine pogleda 15-ak miliona ljudi iz više od 200 zemalja sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.