"Primarno štitimo SAD, ali pratimo Deda Mraza"

Severnoamerička komanda za protivvazdušnu odbranu (NORAD) pažljivo prati sve znakove mogućeg severnokorejskog lansiranja rakete.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2019.

07:15

EPA-EFE YURI KOCHETKOV

Podsetimo, zvanični Pjongjang nedavno je najavio da će kao "božićni dar" Americi lansirati "nešto". Međutim, kako je saopšteno iz Pentagona, u ovo doba godine prati se i kretanje legendarnog lika koji dostavlja poklone deci širom sveta - Deda Mraza.

Zajednička američko-kanadska komanda sa sedištem u Kolorado Springsu više od 60 godina prati uživo kretanje Deda Mraza dok kočijama u koje su upregnuti irvasi obilazi svet i dostavlja darove.

"Primarna misija NORAD-a je odbrana Severne Amerike od pretnji, ali s ponosom nastavljamo tradiciju praćenja kretanja Dedice širom sveta", naveo je NORAD u saopštenju.

Internet stranicu NORAD-a www.noradsanta.org na kojoj se beleži svaki korak Deda Mraza svake godine pogleda 15-ak miliona ljudi iz više od 200 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: