Prikupljena sredstva za kupovinu matičnih stada za porodice sa KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljena sredstva za kupovinu matičnih stada za porodice sa KiM

BANJALUKA - Društvena organizacija Srbsko sobranje "Baštionik" pokrenula je, zajedno sa Udruženjem "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, dobrotvornu akciju "Opstanak".

Cilj akcije je da se prikupe novčana sredstva kako bi se kupila matična stada ovaca, koja će biti poklonjena Srbima koji žive u južnom dijelu Kosova i Metohije.

"Na taj način ćemo omogućiti opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, jer to stado treba da im bude izvor sredstava za život. Akciju završavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << danas. Stalno smo u kontaktu sa Udruženjem 'Majka devet Jugovića'. Uspjeli smo da prikupimo sredstva za kupovinu stada za desetak porodica. U toku jula će predstavnici 'Baštionika' posjetiti Kosovo i Metohiju i uručiti donaciju. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli", rekao je Predrag Adamović, predsjednik Srbskog sobranja "Baštionik".

Zahvaljujući prijateljima iz banjalučkog kafića "Floyd", gdje je uoči Vidovdana organizovano veče za Srbe sa Kosova i Metohije, prikupljena su dodatna sredstva od prodaje pića, koja će biti uplaćena u fond ove humanitarne akcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.