Prikupljen novac za lečenje Dušana Todorovića u Španiji

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljen novac za lečenje Dušana Todorovića u Španiji

Fondacija "Podrži život" saopštila je da je prikupljen novac za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića u Španiji.

To je potvrdio i osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije "Podrži život" Sergej Trifunović, koji je pozvao da se nastavi sa slanjem SMS poruka na broj 5757, jer još petoro dece čeka na šansu za izlečenje. U saopštenju Fondacije se navodi da je od 6. do 15. septembra sakupljena suma od 119.391 evro, a u to ne ulazi prihod od SMS poruka, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ni iznosi koji su uplaćeni tokom dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak.

Neposredno pre nego što je Fondacija saopštila da je novac prikupljen, pomoć je obećao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da će država snositi troškove lečenja.

Predsednik Srbije je naveo da je "zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da se država odrekne sredstava iz budžetske rezerve kako bi pomogla Dušanu".

Izvor: N1

Sergej Trifunović uputio je molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Molim gospodina Aleksandra Vučića da te novce, što je navodno država odvojila danas kad smo prikupili potreban iznos, uplati na naš račun, jer imamo još petoro dece na čekanju. Nadam se da neće izneveriti“, napisao je Trifunović.

Fondacija je saopštila da je sumu koja je nedostajala da se kompletira iznos neophodan za plaćanje usluga bolnice u Barseloni uplatila anonimna osoba koja je direktno kontaktirala porodicu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.