Prijedor: Zbog ratnog zločina uhapšeni Goran Pejvić i Milorad Radaković

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedor: Zbog ratnog zločina uhapšeni Goran Pejvić i Milorad Radaković

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH jutros su, prema naredbi Tužilaštva BiH, na području Prijedora uhapsili Milorada Radakovića (53) i Gorana Pejvića (50), osumnjičene da su 1992. godine počinili ratni zločin nad hrvatskim stanovništvom u mjestu Tukovi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo ih tereti da su, kao pripadnici policijskih i vojnih formacija, 13. juna 1992. godine došli u mjesto Tukovi i u kući porodice Ećimović i iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vatrenog oružja usmrtili pet civila hrvatske nacionalnosti.

Iz Sipe je saopšteno da su, postupajući prema naredbi Suda BiH, istražioci Sipe pretresli objekte koje koriste osumnjičeni radi pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni su privedeni u prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Banjaluci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH.

Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dvojica uhapšeni pod sumnjom za ratni zločin kod Prijedora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2015

Po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za ratne zločine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine jutros su na području Prijedora uhapsili dvojicu osumnjičenih za ratni zločin u mjesta Tukovi kod Prijedora, saopćilo je Tužilaštvo BiH...Državljani BiH Milorad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.