Prijave inovacija do 30. aprila, nagradni fond šest miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave inovacija do 30. aprila, nagradni fond šest miliona

Jubilarno, 15. takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju (NTI) u Srbiji je počelo i odvija se u dve kategorije, saopšteno je danas u Beogradu.

Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima dve kategorije - Realizovane inovacije za koje se prijave primaju do 30. aprila, a finale će biti održano u decembru i Inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova, za koje su prijave primane do kraja prošle godine, uz finale zakazano za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << septembar ove godine.

Koordinatori ovog takmičenja prof. dr Dragan Povrenović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i prof. dr Vojin Šenk sa Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, naveli su da su u kategoriji Realizovane inovacije timovi tročlani, a njih, nakon prijavljivanja do 30. aprila, očekuje desetak treninga na neke od tema.

Kako je rečeno, početni nagradni fond takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju ove godine iznosi šest miliona dinara.

Takmičenje je koncipirano kao proces tokom koga tim od oko 100 eksperata iz Srbije i inostranstva ocenjuje tehničke karakteristike i nivo inovativnosti prijavljenih rešenja, kao i njihovu primenljivost, naglasio je prof. dr Dragan Povrenović.

On je podsetio da se posebna pažnja posvećuje zaštiti poverljivih podataka o prijavljenim inovacijama.

U prošlih 14 godina, ističe se u saopštenju, na takmičenju za NTI učestvovalo je oko 8.500 inovatora, preduzetnika, studenata i učenika, a obuke su organizovane u vidu 430 jednodnevnih treninga.

Samo prihodi dosadašnjih pobednika, koji su potom osnovali svoje firme, u toku 2017. godine, premašuju sva dosad uložena sredstva u organizaciju i nagradni fond Takmičenja u svim prethodnim godinama, istakao je prof. dr Vojin Šenk.

Organizatori takmičenja su, kao i do sada, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a za njegovu realizaciju zaduženi su Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurški fakultet iz Beograda, Privredna komora Srbije i Radio televizija Srbije, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prijave inovacija do 30. aprila, nagradni fond šest miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2019, 12:11

Prijavljivanje za 15. takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju (NTI) u Srbiji traje do 30. aprila, a nagradni fond je šest miliona dinara, saopštili su organizatori tog takmičenja...Takmičenje ima dve kategorije: realizovane inovacije za koje budu poslate prijave, s finalom u decembru, i inovativne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.