Prihvatilište za decu proslavilo 56 godina rada, ponovo im obećano preseljenje

Izvor: Blic, 25.Feb.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvatilište za decu proslavilo 56 godina rada, ponovo im obećano preseljenje

Prihvatilište za decu i omladinu obeležilo je danas u Kolarčevoj zadužbini 56 godina postojanja. Priredbu su posetile brojne poznate ličnosti, a na proslavi je još jednom skrenuta pažnja na najveći problem Prihvatilišta - nedostatak prostora.

Kroz ovu ustanovu u Bulevaru oslobođenja je od osnivanja prošlo je oko 70.000 mališana i tinejdžera sa najpotresnijim sudbinama.

- Nizom akcija smo prikupili oko 8.000.000 dinara koje bismo uložili u novi objekat. Godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam obećavaju da ćemo biti preseljeni, jer postojeći kapaciteti nisu dovoljni, ali se to nije desilo - kaže Danijela Stajković, predsednica Prihvatilišta za decu.

Podršku deci na proslavi dali su i Vladimir Vuksanović, Nikola Rađen, Leontina Vukomanović sa horom "Čarolija", Bajaga, Dragan Mićanović...

- Pokušaćemo da budemo spona između republike i grada da bi se Prihvatilištu obezbedila nova zgrada. Uvrstićemo ga direktno u našu mrežu i krenuti u pronalaženje adekvatnog prostora - rekao je Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, dodajući da će to biti "rođendanski poklon" ovoj ustanovi.

Pomoć Prihvatilištu da se preseli u novu zgradu obećana je i pre tačno godinu dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihvatilište za decu danas slavi 56. rođendan

Izvor: Studio B, 25.Feb.2014

Ta gradska ustanova tokom svih ovih godina zbrinula je preko 70.000 dece, uzrasta od 7 do 18 godina. ..Međutim, pošto se prihvatilište nalazi u neodgovarajućem i malom prostoru, pokrenuta je akcija “Čuvarkućica” u okviru projekta kojim se prikupljaju sredstva za novi i funkcionalniji prostor.

Nastavak na Studio B...

Za 56 godina postojanja Prihvatilište zbrinulo više od 70.000 dece

Izvor: Politika, 26.Feb.2014, 10:21

Ustanova već 16 godina vapi za novim zdanjem i humanim uslovima za rad ..Jedina ustanova sa više od pet i po decenija iskustva u zbrinjavanju najosetljivijih mališana iz cele Srbije – prestoničko Prihvatilište za decu juče je proslavilo 56 godina postojanja. Rođendanska priredba upriličena...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.