Prigožin se sprema za kritičan momenat; Niko od Vagnerovih boraca nije spreman...

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 14:35

Prigožin se sprema za kritičan momenat; "Niko od Vagnerovih boraca nije spreman..."

Svađa između Jevgenija Prigožina i ruskog establišmenta verovatno će doći do vrhunca 1. jula, prema britanskoj vojnoj obaveštajnoj službi.

Ovo je krajnji rok za naredbu ruskog ministarstva odbrane, koju je izričito podržao predsednik Rusije Vladimir Putin, da neregularne snage potpišu ugovore s ministarstvom, što je vođa Vagnera odbio.

U retkom trenutku prkosa Vladimiru Putinu Prigožin je u sredu rekao da "niko od Vagnerovih boraca nije spreman da ponovno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krene putem srama".

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva danas je, u svm najnovijem izveštaju, navelo da "Prigožinova retorika evoluira kao prkos širim delovima ruskog establišmenta. 1. jula 2023., rok za potpisivanje ugovora dobrovoljcima, verovatno će biti ključna tačka u svađi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.