Izvor: B92, 30.Avg.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pribicevic (SPO): Niko se nije svadjao pa niko ne treba ni da se miri

Savetnik lidera SPO, Ognjen Pribicevic, izjavio je za program BBC-a na srpskom jeziku, povodom vesti o tome da predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic pokusava da izmiri Vuka Draskovica i Zorana Djindjica, da je Obradovic covek dobre volje i da, kako je rekao sve sto radi, radi u najboljim namerama. "Ovde se, medjutim, niko nije svadjao pa prema tome ne treba niko ni da se miri, rekao je Pribicevic objasnjavajuci da se radi o razlicitim politickim koncepcijama.

Istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lider demokrata Zoran Djindjic istakao je u izjavi za nas program da je o tome saznao iz novina, i da jos uvek nije imao ponude za takve inicijative. "Iako su u pitanju razliciti politicki interesi, Savez za promene jeste za kompromis. Ucestvovali smo u svim pokusajima da dodje do ujedinjena opozicije ukljucujuci i ucesce na mitingu opozicije" rekao je Djindjic istakavsi da Savez za promene ne predstavlja prepreku kompromisu. Djindjic je, metaforicnu izjavu Vuka Obradovica da je ovo pokusaj da se opozicija ponovo nadje pod istim kisobranom, prokomentarisao sledecim recima:

"Zavisi sta je taj kisobran ako je taj kisobran demokratizacija u Srbiji i zahtevi za odlazak Milosevica onda ja nemam nista protiv toga da bilo ko bude pod tim kisobranom. Ako je taj kisobran dogovor sa Milosevicem onda mene pod tim kisobranom nece biti", kaze Djindjic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.