Prevrnuo se Lastin autobus u Hrvatskoj, 12 osoba povređeno

Izvor: NTV.rs, 04.Feb.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se Lastin autobus u Hrvatskoj, 12 osoba povređeno

ZAGREB – Konzul Srbije u Hrvatskoj Zoran Vasiljević rekao je Tanjugu da će troje povređenih putnika „Lastinog“ autobusa koji se rano jutros prevrnuo u Hrvatskoj biti zadržano u bolnici, dok bi preostalih 14 trebalo da se vrati autobusom koji je već krenuo po njih iz Srbije.
Konzul Vasiljević je obišao povređene putnike koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Sisku i pružiće im svu neophodnu pomoć kako bi se vratili u Srbiju, rečeno je Tanjugu u MInistarstvu spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Srbije.
„Lasta“ je prethodno saopstila da, prema nezvaničnim informacijama, niko od 12 povređenih putnika nije životno ugrožen u udesu koji se dogodio kada se autobus sa 17 putnika i dva vozača prevrnuo jutros oko 3.30 sati. Hrvatski mediji navode da se nesreća dogodila kod Popovače.
Prema navodima lokalnih medija, među putnicima je bilo i troje maloletnih, ali Vasiljević je rekao da oni nisu među povređenima.
Konzul Vasiljević je rekao da je četvoro putnika zbrinuto u Domu kulture u Petrovači, jedan putnik je prebačen u bolnicu u Zagrebu, odakle je pušten i trenutno se nalazi u ambasadi Srbije, a 12 je prebačeno u bolnicu u Sisku.
Prema njegovim rečima, od 12 hospitalizovanih, jedna žena je operisana, a dvoje su takođe imali povrede. Njima je najpre rečeno da će i oni biti pušteni, ali drugi lekar je odlučio da ih još zadrži u bolnici.
„Sad sam dobio informaciju da će troje putnika biti još zadržano u bolnici: kod jedne žene je povreda lica i povreda lakta, drugi čovek ima povredu ključne kosti i rebara, a treći povredu lica“, rekao je Vasiljević.
On je dodao da se, u međuvremenu, javila i jedna od preostalih devet pacijenata, žaleći se na povraćanje i bolove u glavi, te će joj biti urađen pregled glave.
Vasiljević je dodao da se udes dogodio u blizini reke ili bare, te da je putnicima bila pokvašena odeća, ali da su se svi presvukli.
On je rekao da je u kontaktu s jednim od direktora „Laste“ i da je autobus koji će preuzeti putnike već krenuo.
Policija je izašla na mesto udesa, danas će biti obavljen i uviđaj, vozač je odveden na vađenje krvi, a vozilo bi trebalo da bude odvezeno na tehnički pregled, rekao je Vasiljević i naveo će prtljag i lične stvari, uključujući pasoše, posle popisa policije biti vraćeni putnicima.
„Lasta“ je u saopštenju navela da je autobus bio tehnički ispravan, a pre uključenja u saobraćaj obavljena je dnevna nega vozila.
Vozaci R.J. (54) i Z.I. (55) u ovom preduzeću zaposleni su već dvadeset godina, navedeno je u saopštenju.
Tanjug 04.02.2015 12:45
Screenshot video, preuzet materijal

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje putnika iz »Lastinog« autobusa ostaje na liječenju

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2015

BEOGRAD - Konzul Srbije u Hrvatskoj Zoran Vasiljević rekao je da će troje državljanina Srbije koji su povrijeđeni prilikom jutrošnjeg prevrtanja "Lastinog" autobusa u Hrvatskoj ostati na liječenju u toj zemlji, dok će ostalih 14 putnika biti vraćeno u Srbiju...Vasiljević je posjetio putnike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.