Preventivne preglede danas obavilo blizu 18.000 građana

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivne preglede danas obavilo blizu 18.000 građana

U okviru akcije "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova" koju je danas, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja, ukupno 17.722 građana obavilo je preventivni pregled.

"Današnji izuzetan odziv građana, kao i tokom svih dosadasnjih akcija preventivnih pregleda, tokom kojih je blizu 270.000 građana obavilo pregled, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja", navodi se u saopštenju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zdravlja.

Podseća se da su danas svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u više od 150 zdravstvenih ustanova bili u prilici da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi.

U onim zdravstvenim ustanovama u kojima nije bilo moguće danas da se organizuju navedeni pregledi, građani su mogli da se o čuvanju sopstvenog zdravlja konsultuju sa lekarima, posavetuju o zdravstvenim tegobama, terapijama, prevenciji....

U saopštenju se navodi da će u skladu sa velikim interesovanjem građana, akcija "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova" biti nastavljena i u narednom periodu.

Ministarstvo zdravlja je zahvalilo svim građanima na podršci toj akciji, a zdravstvenim radnicima na uloženom trudu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni pregledi napunili ambulante

Izvor: Večernje novosti, 07.Apr.2019

U 150 ustanova u Srbiji obavljena preventivna kontrola zdravlja. Čak 17.722 građana posetilo juče ORL specijaliste, kardiologe.. U okviru akcije "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova", koju je danas, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja, ukupno 17.722...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.