Prevarili siromaha: Prešao 1.700 kilometara zbog nepostojeće nagrade

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevarili siromaha: Prešao 1.700 kilometara zbog nepostojeće nagrade

Nezaposleni seljak iz Indije dobio je poruku da je osvojio milione u 'BBC lutriji' i da mora poslati svoje podatke kako bi mogao da primi taj novac. Na kraju je prešao 1.700 kilometara da bi uzeo nagradu, koja zapravo nikada i nije postojala.

Kada je Ratan Kumar Malbisoi, 41-godišnji nezaposleni seljak iz Indije dobio poruku da je osvojio milione, nije prepoznao prevaru.

Malbisoi se javio prevarantima i poslao im podatke o svojem bankovnom računu, te je nekoliko puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovarao s osobom koja mu se predstavila kao šef BBC-a.

- Govorio je odlično engleski i obećao mi je veliku svotu novca, ali je prvo trebalo da pošaljem 12.000 rupija (15.000 dinara) kako bi mi mogli prebaciti novac u indijsku banku", ispričao je Malbisoi, otac troje dece.

Kako nije imao novca, pregovori su propali. No, poslednji put kad se čuo s prevarantom, rekao mu je kako mu je umrla majka, a prevarant ga je pitao je li primio ček koji su mu poslali.

Tada je Malbisoi odlučio da se zaputi iz svog sela u istočnoj provinciji Orisa, sve do sedišta BBC u Delhij, ne bi li saznao da li je tamo njegov ček.

Nakon što je prevalio 1,700 kilometara, shvatio je da su ga prevarili.

- Volio sam da pričam sa njim, bio je uvek prijatan - rekao je Malbisoi, koji nije uopšte želeo slučaj da prijavi policiji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevarili-siromaha-Presao-1.700-kilometara-zbog-nepostojece-nagrade

Izvor: medio.rs, 11.Feb.2014, 12:08

Nezaposleni seljak iz Indije dobio je poruku da je osvojio milione u BBC lutriji i da mora poslati svoje podatke kako bi mogao da primi taj novac. Na kraju je prešao 1.700 kilometara da bi uzeo nagradu, koja zapravo nikada i nije postojala.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.