Prevarantkinja godine: Strpala sebi 70.000 evra u džep, uskratila 350 mališana za letovanje!

Izvor: Press, 03.Avg.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevarantkinja godine: Strpala sebi 70.000 evra u džep, uskratila 350 mališana za letovanje!

Policija je u poslednjem trenutku sprečila da preksinoć put Kavale otputuje grupa od 250 mališana, jer je utvrdila da njihov boravak u kampu nije plaćen, a iz istog razloga kod kuće će ostati 100 mladih sportista čiji je boravak u Kavali ugovoren do 12. avgusta.
Najgore je prošla grupa od 180 dece koja su već bila u kampu jer im je vlasnik uskratio po jedan obrok, budući da Tanja nije izmirila celokupne troškove niti im platila povratak u Srbiju. Grupa od 180 dece stigla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << juče po podne iz Kavale u dva dabl deker autobusa jedne turističke agencije iz Niša. U svoje domove stiglo je 150 dece iz Knjaževca i 30 iz Ništa.

PROČITAJTE JOŠ:
Potresno pismo Tijaninih drugara: Molimo Vas, vratite je!!!
Stefanović: Budite strpljivi, neumorno i ozbiljno tragamo za Tijanom!
Uhapšeni zbog falisfikovanja ovlašćenja
   
Uzbuna u Nišu

Niška policija saopštila je da je Tanja preko sportskih klubova i škola organizovala odlazak dece u kamp u Kavali, naplaćujući 200 evra po detetu, ali da je pare zadržala za sebe.

- Ona je zaista imala ovlašćenje tog kampa i do sada je organizovala put za 600 dece iz cele Srbije u Grčku. Problemi su počeli tokom boravka poslednje grupe od 180 mališana, jer nije izmirila u potpunosti obaveze prema vlasniku. On je rekao da je Tanja imala rok da do petka u 13 časova plati preostali deo za tu grupu i celokupan iznos za 250 dece koja bi u petak uveče, da je sve bilo u redu, krenula za Kavalu. Kako to nije učinila, policija je sprečila njihov odlazak jer ne bi ni bili primljeni u kamp - navodi izvor "Kurira".
Hapšenje Tanje Jeftić izazvalo je pravu uzbunu u Nišu, odakle je i najveći broj oštećenih. Roditelji i uplakana deca dolazili su do Policijske uprave raspitujući se da li je tačno da je Tanja uhapšena.

- Nije mi za 200 evra, već sam ih prežalio, nego mi je žao deteta. Kao da je nešto naslućivala, jutros se prekrstila i kazala: „Daj bože da odemo u Kavalu.“ Otkako je čula da je sve bila prevara, ne prestaje da plače - kaže jedan od roditelja.
Drugi Nišlija priznaje da je jedva sakupio tih 200 evra.

- Nemamo novca da svi odemo na more, pa smo odvajali po 20 evra mesečno da bi poslali ćerku. Užasno se osećamo jer drugih para nemamo da je pošaljemo na more - kaže otac prevarene devojčice.
Kako se saznalo, Tanja je naslutila da će biti uhapšena, pa je otišla kod advokata, gde ju je policija i pronašla.

Potrošila sve pare

- Priznala je da nije platila grčkom partneru boravak dece u kampu, ali branila se da je u međuvremenu povećao cenu aranžmana. Međutim, nije objasnila zašto novac nije vratila kad već nije htela da nastavi saradnju s kampom. Sumnjamo da je novac već potrošen, jer nije imala čak ni 3.000 evra, koliko je trebalo da plati za njihov prevoz nazad - objasnio je izvor iz istrage.

Kako se odvijala prevara!?
1. Tanja stupa u kontakt sa sportskim klubovima i školama i nudi boravak dece u sportskom kampu
2. Treneri ubeđuju roditelje da decu pošalju u kamp sa obrazloženjem da tamo postoje idealni uslovi za treniranje raznih sportova
3. Roditelji daju novac trenerima, neko u gotovom, neko u ratama, uglavnom bez ikakvih priznanica o plaćanju
4. Treneri novac prosleđuju Tanji, opet bez potpisanih ugovora s kampom
5. Tanja uplaćuje samo deo novca, ostalo troši, a onda pokušava da od roditelja izvuče još para
   

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.