Pretres stanova u Nemačkoj zbog distribucije dečijih slika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 12:11

Pretres stanova u Nemačkoj zbog distribucije dečijih slika

Nemačke vlasti pretresle su više od 40 stanova i drugih zgrada u Berlinu, nakon što su dobile obaveštenje od Sjedinjenih Država u vezi sa distribucijom dečijih fotografija.

Tom prilikom, istražitelji su zaplenili računare, pametne telefone i druge uređaje za skladištenje podataka, prenosi AP i dodaje da je pokrenuta istraga protiv muškaraca starih između 17 i 84 godina.

Dve trećine muškaraca već su bile poznate policiji, od čega polovina od njih već ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << seksualne prestupe, rekla je viša istražiteljka Norma Šuerman.

Šuermanova je navela da je velika verovatnoća da će uhvatiti ljude koji su uključeni u distribuciju slika o zlostavljanju dece.

Ona je rekla da je berlinska policija blisko sarađivala sa vlastima u SAD i da nemačke vlasti dobijaju desetine hiljada obaveštenja u vezi sa osumnjičenima u Nemačkoj od američkog Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.