Pretres redakcije Klix.ba zbog snimka o kupovini glasova

Izvor: Radio 021, 29.Dec.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres redakcije Klix.ba zbog snimka o kupovini glasova

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske pretresaju prostorije internet portala Klix.ba zbog objavljivanja RS Željke Cvijanović (SNSD).

Pretres se vrši zbog nedavno objavljenih tajnih snimaka navodne kupovine glasova u RS, koje je objavio taj portal, a preneli su ga mnogi drugi domaći i strani mediji.

Generalna sekretarka Udruženja BH novinara Borka Rudić pozvala je sve novinare da dođu ispored redakcije Kliksa u Sarajevu i protestuju zbog pretresa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Obavestila sam sve medije i pozivam novinare da dođu pred porostrije Klixa jer novinari imaju pravo na zaštitu svojih izvora informacija", rekla je Rudić. Rudićeva je istakla da "umesto da policija istražuje autentičnost snimka i da se bavi time da li je bilo kupovine glasova, maltretira novinare i bavi se efemernom stranom tog slučaja".

Portal Kliks je 15. novembra objavio tonski snimak na kojem se čuje da Cvijanovićeva govori o kupovini glasova poslanika u Narodnoj skupštini RS radi formiranja skupštinske većine. Na početku snimka Cvijanovićeva drugoj ženskoj osobi govori da se "ne sekira", a ona uzvraća da su to "sigurno ona dva 'papka' ".

"Pa jeste, iz Šukalove stranke (Adam Šukalo, predsednik stranke Napredna Srpska), ali zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ću videti jesmo li ih kvalitetno kupili, ako oni izdaju da imamo drugu dvojicu. Eto, hajd sad...", čuje se kako govori Cvijanovićeva.

Čuje se da druga osoba traži savet, odnosno uputstva premijerke.  "Ja sam te htela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo... već smo vrbovali Miloša Kovačevića da krene sa ovom pričom bosanski/bošnjački jezik", kaže ta druga osoba na snimku.

Cvijanovićeva odgovara: "Neka ide naravno, ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija...".

Nakon ovoga na snimku se čuju i druge osobe kako razgovaraju, a spominju se i oni koji traže da budu direktori.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije: Upadom u redakciju Klix.ba policija zastrašuje medije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2014

Policajci MUP KS i RS nakon sedmosatnog pretresa su napustili prostorije Klix.ba u Sarajevu gdje su vršili istragu zbog, kako se pretpostavlja, nedavno objavljene tajne snimke navodne kupovine glasova u Republici Srpskoj

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.