Pretnje neće sprečiti rad Tužilaštva za ratne zločine

Izvor: Press, 22.Nov.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje neće sprečiti rad Tužilaštva za ratne zločine

Pretnje smrću i optužbe za veleizdaju neće sprečiti odlučnost Tužilaštva za ratne zločine da privede pravdi počinioce najtežih ratnih zločina, saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću Tužilaštva za ratne zločine.
Tužilaštvo za ratne zločine izražava zabrinutost zbog teških optužbi za navodnu veleizdaju tužioca Vladimira Vukčevića i pretnji smrću upućenih zameniku tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Brunu Vekariću i njegovoj porodici.

U saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije Tužilaštvo za ratne zločine utvrđuje odakle stižu ove poruke, navedeno je u saopštenju.



Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne zločine vodi narodni poslanik i predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovan Drecun stvorila je atmosferu linča sa ciljem da se konačno onemogući rad Tužilaštva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić, "Mediji".

U interesu je naše zemlje uspostavljanje vladavine prava kroz postupanje u predmetima protiv počinilaca ratnih zločina, u cilju stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Srbije u procesu evropskih integracija, o čemu svedoče ohrabrujuće ocene Evropske komisije o napretku u aktivnostima Tužilaštva u 2014.godini, navedeno je u saopstenju Tužilaštva za ratne zločine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prete Vekariću i njegovoj porodici

Izvor: B92, 22.Nov.2014

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici...Takođe se navodi i da sa nadležnim organima Republike Srbije Tužilaštvo za ratne zločine utvrđuje odakle stižu ove poruke..."Kampanja koju protiv...

Nastavak na B92...

Tužilaštvo za ratne zločine: Linčuju nas zbog istine

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014

Tužilaštvo za ratne zločine danas je ponovo izrazilo zabrinutost zbog teških optužbi za veleizdaju tužioca Vladimira Vukčevića i pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici. ..Bruno Vekarić i Vladimir Vukčević.. .."Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.