Prete Vekariću i njegovoj porodici

Izvor: B92, 22.Nov.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prete Vekariću i njegovoj porodici

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici.

Takođe se navodi i da sa nadležnim organima Republike Srbije Tužilaštvo za ratne zločine utvrđuje odakle stižu ove poruke.

"Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne zločine vodi narodni poslanik i predsednik Odbora za KiM u Skupštini Republike Srbije Milovan Drecun stvorila je atmosferu linča sa ciljem da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačno onemogući rad Tužilaštva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su "Mediji", Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Zamenik tužioca Bruno Vekarić rekao je pre dva dana za Radio B92 da dobija pretnje.

"Dobijam pretnje. Preti se mojoj deci, preti se ljudima sa kojima sam ja najbliži i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije", rekao je Vekarić.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Milovan Drecun izjavio je u četvrtak da je Bruno Vekarić protivzakonito na funkciji zamenika tužioca za ratne zločine.

Vekarić je posle toga rekao da je poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun izneo optužbe na njegov račun jer je kao nekadašnji ratni izveštač jedan od osumnjičenih u predmetu "Mediji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži zaštitu Vekarića

Izvor: Šumadija Press, 22.Nov.2014

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.