Presreli i uništili raketu, najavljena nova vojna operacija

Izvor: B92, 31.Jan.2022, 00:27

Presreli i uništili raketu, najavljena nova vojna operacija

UAE saopštili su da su presreli balističku raketu koju su ispalili Huti u trenutku dok je u prvoj poseti UAE boravio izraelski predsednik Isak Hercog.

Ministarstvo odbrane Emirata saopštilo je da je raketa presretnuta i uništena, kao i da su njeni ostaci pali na nenaseljeno područje, prenosi Rojters.

Nije navedeno da li je projektil gađao glavne gradove UAE Abu Dabi ili Dubai, bliskoistočne poslovne i turističke centre.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštila je da se vazdušni saobracćaj u toj zalivskoj zemlji odvija kao i obično i da su svi letovi funkcionisali neometano uprkos napadu, javila je državna novinska agencija VAM.

Ranije večeras portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio je da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih pobunjenika, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jemen: Huti najavljuju vojnu operaciju duboko unutar UAE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2022

Portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio je večeras da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata...Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.