Preokret: Srbija upozorena – stiže haos...

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 17:19

Preokret: Srbija upozorena – stiže haos...

Republički hidrometeorološki zavod navodi da Srbiju očekuje značajna promena vremena.

U celoj Srbiji i dalje je sunčano i veoma toplo, ali prema najavama, stiže pogoršanje vremena.

"Prolazak izraženog hladnog fronta kasnije posle podne, večeras i noćas usloviće lokalno intenzivne nepogode - pljuskove, grmljavinu, grad, jak i olujni vetar, prvo u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. U subotu uslova za grmljavinske nepogode biće na istoku, jugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jugozapadu zemlje", navodi RHMZ.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da se tokom noći očekuju velike količine padavina.

Nedeljko Todorović je rekao da glavna promena dolazi tokom noći, sa lokalnim pljuskovima i velikim količinama padavina, izrazito lokalno izraženih.

"U većini mesta ne bi trebalo da bude problema sa padavinama, tako da je to dalje lutrija u kojim mestima bi bile nepogode sa velikom količinom padavina, eventualno i gradom i olujnim vetrom i grmljavinom", napominje Todorović za RTS.

RHMZ je naveo da se u naredna 2 časa uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava pljuska i grmljavine u brdsko-planinskom području zapadne i južne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.