Preminuo bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 18:28

Preminuo bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić

Bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić preminuo je danas u 77. godini, javili su federalni mediji.

Belkić se nakon povlačenja iz politike pre nekoliko godina, retko pojavljivao u javnosti.

Stranci za BiH priključio se 1996. godine, a četiri godine kasnije postao je njen potpredsednik. Od 1996. godine bio je ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbeglica, a potom od 1998. godine premijer Vlade Kantona Sarajevo, da bi 2002. godine bio član Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH.

Na Opštim izborima 2000. godine izabran je za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a mandat u ovom domu nastavio je i nakon izbora 2006. i 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVERICA U BOSNI! Preminuo bivši član Predsedništva BiH, odigrao važnu istorijsku ulogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023

Umro u 77. godini života..Bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić preminuo je danas u 77. godini, javili su federalni mediji. Belkić se nakon povlačenja iz politike pre nekoliko godina, retko pojavljivao u javnosti...Stranci za BiH priključio se 1996. godine, a četiri godine kasnije postao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.