Preminuo akademik Vladeta Jerotić

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo akademik Vladeta Jerotić

Umro u 95. godini

Zadužbina Vladete Jerotića saopštila je da je jutros u Beogradu, u svojoj 95. godini, preminuo njen osnivač, akademik Vladeta Jerotić.

Vladeta Jerotić je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU.

Kako je Telegrafu potvrđeno, smrt je nastupila rano jutros.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Vladeta Jerotić

Izvor: B92, 04.Sep.2018

Beograd -- Akademik Vladeta Jerotić preminuo jutros u Beogradu u 95. godini. To je na svom nalogu na Fejsbuku objavila Zadužbina Vladete Jerotića, čiji je on bio osnivač...Vladeta Jerotić bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU...Rođen...

Nastavak na B92...

Preminuo akademik Vladeta Jerotić

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018

Neuropsihijatar Vladeta Jerotić, akademik SANU, preminuo je jutros u Beogradu u 95. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Zadužbini Vladeta Jerotić...Rođen je 2. avgusta 1924. u Beogradu...Jerotić je bio redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti (Odeljenja jezika i književnosti), član Medicinske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.